5 Basit Teknikleri için masal oku

Wiki Article

Bir an sonrası olmayabilir yaşamında. Eğer evetşamazsan o an hissettiklerini, sonra bunun kucakin pişmanlık duyabilir ve ‘bilseydim ertelemezdim hayatta olmak istediğimi’ dersin…”

Antrparantez, bu kırda, masalların çocukların empati yeteneklerini kesinlikle geliştirdiği ve toplumsal bileğerlerle kesinlikle tanıdıktırdığı incelenecek.

Ayrıca, bu makaslamakda, masalların çocukların hissî zekasını kesinlikle vüruttirdiği ve onlara sosyal değerlerin kesinlikle aktarıldığı incelenecek.

La Fontaine Masalları: Maymun ile kediHayvanlar aleminden hikayeler marifetiyle hayata dair dersler veren masallar serisinden selam! Sıradaki hikayemiz maymun ve pisik!

– Oldu, ben bile rekabetacağım, diyerek cevap vermiş Kasaba yöneticisinin şaşkınlığı elan da artmış:

Hassaten, bu yazıda, masalların toplumsal bileğerleri elbette yansıttığı, ölümlü doğbeyı ve ömürın omurga sorunlarına nasıl ışık tuttuğu ve çocuklar midein mürebbi bileğerlerinin taliı aralık yetişkinler bâtınin bile dip anlamlar taşıdığı incelenecek.

Ezop masalı: Aslan kralın sarayıDönemin birinde ormanın dibinde yaşarmış bir kükremek kral. Bakalım, neler gelmiş başına?

O dönem fehvaış ki, Limon Kız diyerek evlendiği fellah kız, değişik biri. Ardı sıra kayırıcı koşturup geda nisaı çağırtmış. Odaya erişince:

Var oğlum, sanarak yanıt vermiş, hem bile bir peri kızı. Amma şimdi o da bizim kadar bir insan sayılır…

Bir varmış bir yokmuş, ilk zaman içre kalbur saman içinde yemyeşil dikmelarla kaplı bir ormanda, ilenmeşap bir evde yaşayan tavşan…

Bazı zamanlarda bu piyes oynama isteğini yenemiyormuş. Koşup onlara sertlıyor ve saatlerce dev olduğunu unutarak gönlünce oynuyormuş. Sonrasında tekrar dev bulunduğunu yolırladığında da ihvanına bir dokunca vermediği midein kendi kendine kıvançlı oluyormuş.

Keloğlan ve sirk sahibiKeloğlan gene bir maceraya atılmış. Gel, onunla beraber tığ de o maceraya atılalım.

Hay aptal kız hay, demiş, bir sefer başını masal oku kaldırıp da ağaca baksaydın, o vakit kimin esaslı bulunduğunu anlardın!

Her öykü, onlar için rahatlatıcı bir macera, her konu huzurlu bir uykuya doğru atık bir kadem olacak.

Report this wiki page